DÜNYA VE TÜRKİYE POPÜLER SİTELER HAKKINDA

Anasayfa > DÜNYA VE TÜRKİYE POPÜLER SİTELER HAKKINDA

Google Sahibinden Facebook Amazon Hepsiburada N11 Gittigidiyor Vs.

çok kullanıcıya sahip sosyal ağı olma özelliği taşıyor. Bu makalede “Facebook Tarihi”ne değineceğiz. Ayrıca “Facebook  Nedir?”, “Facebook Yöneticileri Kimlerdir?”, “Facebook Nasıl Kullanılır?”, “Facebook İstatistikleri Nelerdir?”, “Facebook Niye Önemlidir?”, “Facebook’un Özellikleri Nelerdir?”, “Facebook İle İlgili Son Gelişmeler Nelerdir?” sorularına da yanıt vereceğiz.

Popüler sosyal ağ ile ilgili tüm detayları barındıran bu makalede “Facebook’un Tarihi” ile ilgili detaylardan ve “Facebook Nedir?” sorusundan başlayarak kapsamlı bir Facebook analizi yapacağız. “Facebook İstatistikleri”nin de yer aldığı makalenin Facebook hakkında her şeyi barındırmasından dolayı “A’dan Z’ye Facebook” şeklinde özetlemek mümkün. Şimdi sözü fazla uzatmadan konuya giriş yapabiliriz.

Facebook Tarihi

Facebook Nedir? konusuna gelmeden önce günümüzün en popüler sosyal ağı Facebook’un tarihçesine değinmemiz gerektiğini düşündük. O yüzden makalemizin ilk başlığı Facebook Tarihi oldu. İşte başlıyoruz.

 

Facebook, 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi’nde okuyan Mark Zuckerberg isimli öğrenci tarafından “The Facebook” adıyla kuruldu. Facebook ilk zamanlar Harvard Üniversitesi‘nde öğrenim gören öğrencilerin kendi aralarındaki iletişim sağlaması ve birbirleriyle bağlantı kurması amacıyla kurgulanmış ücretsiz bir web sitesiydi. Ancak kısa zaman içerisinde The Facebook, kullanıcıların beğenisini toplamıştı. Bu da siteyi, Harvard Üniversitesi dışında da popüler hale getirmiştir.

facebok hakkında ile ilgili görsel sonucu

2000 yılında Türkiye’nin sahibinden.com’u olmak için yola çıktık..."

Türkiye’nin ilan ve alışverişte ilk adresi sahibinden.com, 2000 yılında Aksoy Group bünyesinde hayata geçirildi. Bir e-ticaret sitesi olmanın ötesinde, ülkemizde e-ticaretin doğuşundan bugüne olan sürecin de temsilcisi olan sahibinden.com, Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret ve ilan platformu olma özelliğini taşıyor.

sahibinden.com; 19. yılında ayda 43.3 milyon kullanıcının, 300,8 milyon kez ziyaret ederek, 9,7 milyar sayfa görüntülediği; 600’den fazla çalışanı, 5 milyondan fazla aktif ilanı ve on binlerce ürün çeşidiyle kendi faaliyet alanındaki standartların belirleyicisi olmaya devam ediyor.

Emlak, Vasıta, Alışveriş, İş Makineleri & Sanayi, Yedek Parça-Aksesuar-Donanım & Tuning, Hizmetler, İş İlanları, Hayvanlar Âlemi, Özel Ders Verenler ve Yardımcı Arayanlar olmak üzere toplam 10 kategoride hizmet veren sahibinden.com, İstanbul ve Ankara’da bulunan 2 adet veri merkezi, 1000’den fazla sunucu ve 14.52 gb/s veri aktarım hızıyla da Türkiye’nin en gelişmiş altyapı sistemlerinden birine sahip.

Yenilikçi ürün ve hizmetleri ile müşterilerine en kaliteli alışveriş deneyimini yaşatmak için sürekli kendisini yenileyen sahibinden.com, çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası arenada çok sayıda ödülün de sahibi oldu.

sahibinden.com ayrıca İstanbul’daki genel merkezi Sahiplex ile Mayıs 2016 itibarıyla Türkiye’nin “Yeşil Ofis” seçilen ilk e-ticaret şirketi unvanını da kazandı.

İşine tutkuyla bağlı profesyonel insan kaynağı, güçlü teknolojik altyapısı ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile sahibinden.com, kullanıcılarının hayatlarına dokunarak değer yaratmak, hayallerine ulaşmalarına aracılık etmek ve en iyi deneyimleri yaşatmak için tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor.

sahibinden  hakkında ile ilgili görsel sonucu

Jeff Bezos'un liderliğinde faaliyetlerine devam eden Amazon, fazlasıyla tanınıyor olmasına karşın az bilinen detaylarıyla da ilgi çekiyor.

Amazon, 1996'da Jeff Bezos tarafından kuruldu ve e-ticaret alanında dünyaya yeni bir soluk getirdi. 2018 verilerine göre 610.000'den fazla çalışana sahip olan dev şirket, herkes tarafından bilinse de bazı bilinmeyen yönleri de var. İşte Amazon hakkında ilk kez duyabileceğiniz 9 detay.

1. Şirketin ismi aslında çok daha farklı olabilirdi:

1996'da şirketin resmi olarak kurulmasından önce akıllara gelen ilk isim Amazon değildi. Şirketin kurucusu Bezos, isim olarak öncelikle 'abracadabra' kelimesini çağrıştıran Cadabra'yı tercih etti ancak avukatı bu ismi 'kadavra' olarak karıştırılabileceği ihtimalini hatırlatarak isimden vazgeçirdi.

Bu isimden vazgeçen Bezos, kitap dünyasının bir nehir gibi geniş olduğunu düşündüğü için Güney Amerika’da yer alan Amazon'un ismini kullanmaya karar verdi.

2. Şirket ilk faaliyetlerine garajda kitap satarak başladı:

Jeff Bezos, 1995'te projenin ilk temellerini attığında basit bir garajı kitapçıya çevirerek satış yaptı. 2015'te mağazalar açmaya başlayan Bezos, şirketin ilk günlerinin hatırasını saklamak adına bu kitapçıları tekrar kurdu.

3. Amazon, en kârlı dönemlerinde 2 yıl boyunca vergi ödemedi:

Dev şirketin kâr oranı 2017'den 2018'e kadar hemen hemen iki katına çıktı ancak aradaki zamanda vergi ödemedi. İlk bakışta yasal değil gibi görünüyor ancak tamamen yasal. ABD hükümeti, şirketlere belirli vergi indirimleri ve vergi kesintileri uygulayabiliyor. Amazon'un 2005'ten 2014'e kadar aldığı toplam vergi indirimi ise 600 milyon dolar civarında.

4. AWS (Amazon Web Services), geçtiğimiz yıl şirkete 7,3 milyar dolar gelir sağladı:

Birçok sosyal medya devinin de kullandığı devasa platform AWS, geçtiğimiz yıl Amazon'un kasasına tam olarak 7,3 milyar dolar ekledi. AWS; Twitter, Spotify, Netflix gibi dev şirketlerin de kullandığı bir platform. Durum böyle olunca elde edilen gelire şaşırmamak gerek.

5. Sanılanın aksine Amazon'dan her şeyi satın alamazsınız:

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Amazon, yüzlerce farklı kategoride binlerce ürün satıyor ancak sanılanın aksine istediğimiz her şeyi Amazon'dan satın alamıyoruz. Amazon; ev, araba, evcil hayvan ve tütün ürünlerinin satışına izin vermiyor.

6. Amazon'un kendine ait 41 markası ve ortaklığı bulunuyor:

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon'un büyüklüğü sandığımızdan da fazla. İzlemek istediğiniz bir filmin yorumlarını incelemek için girdiğiniz IMDb'de bile Amazon'a para kazandırıyorsunuz çünkü o da Amazon'a ait.

7. Bir dönemler şirketin operasyon yöneticisi olan Jeff Wilke'nin stresle başa çıkmak için garip bir yöntemi vardı:

Belli mevsimlerde daha da yoğun hale gelen satışlar, operasyon yöneticisi gibi büyük sorumluluk sahibi bir kişi için yorucu olabiliyor. 2000'li yılların başında şirketin operasyon yöneticisi olan Jeff Wilke, stresle başa çıkmak için gözlerini kapatıp güçlü bir çığlık atıyordu. Böylece diğer çalışanların da isteğini ve motivasyonunu arttırıyordu.

8. Amazon'un ofisleri tamamen evcil hayvan dostu olarak yönetiliyor:

Amazon çalışanları evcil hayvanların ofiste bulunmalarından hoşlanıyorlar. Üstelik Seattle'daki kampüste tam 6.000 köpek bulunuyor. Tüm çalışanlar evcil hayvanlarını rahatça işe getirebiliyorlar.

9. Amazon'un Seattle ofisinde bulunan Spheres adlı yapı en popüler iş alanlarından birisi:

Çalışanlarının daima masa başında kalmasını istemeyen Amazon, geçtiğimiz yıl Seattle'daki kampüsüne The Spheres'i açtı. Spheres adlı bu mekan, 400'den fazla bitki türünü barındırıyor. Böylece çalışanlar doğayla olan bağlarını koruyabiliyorlar.

10. Amazon'un logosunda gizli olan mesaj:

Yukarıdaki logo Amazon'un muhtemelen ilerleyen yıllarda bile değiştiremeyeceği güçlü bir mesaja sahip. A'dan Z'ye doğru giden ok, firmanın mottolarından olan "Bizde A'dan Z'ye her şeyi bulabilirsiniz" mesajını veriyor. Ayrıca okun grafik yapısı, araştırmalara göre insanları -tıpkı emojilerde oluduğu gibi- gülümsetiyor. Böylece daha ilk anda marka ile olumlu bir etkileşim kurmanızı sağlıyor. 

Amazon hakkında az bilinenler serimizin sonuna geldik. Önümüzdeki hafta, bir başka dünya devinin bilinmeyenlerini açmak üzere, takipte kalın :)

amazon hakkında ile ilgili görsel sonucu

2001 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk online pazaryeri olan GittiGidiyor, 2011 yılında global e-ticaret devi eBay'in çatısı altına girdikten sonra sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi. 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan

GittiGidiyor, avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformudur. 50 kategoride 15 milyon ürün çeşidiyle farklılaşan GittiGidiyor, ödemeleri %100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk” kullanır. Saniyede 1 ürünün satıldığı site, 9 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla satışının %50'sini mobilden gerçekleştirmektedir. GittiGidiyor, Great Place to Work tarafından belirlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri-2019 listesinde 1'inci olmuştur.

gittigidiyor hakkında ile ilgili görsel sonucu

Misyonumuz dünyadaki bilgileridüzenleyerek herkesin erişebileceği ve yararlanabileceğihale getirmektir.

Dün birlikte hayal ettik, bugün birlikte inşa ediyoruz, yarın birlikte yaşayacağız;
Google ile Türkiye geleceğe hazırlanıyor.

140.000

kullanıcı Dijital Atölye eğitimlerimiz ile dijital beceriler kazandı.

20.000

kullanıcı aldığı Dijital Atölye eğitimleri sayesinde dijital dünyada işlerini ve kariyerlerini geliştirdi.

1.000.000

aile ve çocuk “İnternot Olmaya Var Mısın?” projemizle interneti bilinçli keşfediyor.

5.000.000

öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğimiz ile her sene temel kodlama eğitimi alma fırsatı buluyor.

google  hakkında ile ilgili görsel sonucu